Бебе се гушело во лифт поради каснењето на мајсторите

Loading...

Неверојатна сторија раскажа една мајка од Босна и Херцеговина која била на работ да си го изгуби бебето додека го држела во раце. „Не можете ни да замислите колку е страшно да го држите вашето дете во раце додека тоа се гуши и да плачете за помош“, почна да раскажува мајката од БиХ, Ана Благојевиќ. 
„Мислев дека никој од нас нема да преживее. Замислете го држите своето осум месечно бебе во раце, затворени во лифт и чувствувате како тоа полека снемува кислород“, раскажува низ солзи мајката Ана. 
Инцидентот се случил во една станбена зграда каде што мајката со своето осум месечно бебе биле заглавени неколку саати во лифтот, во кој полека снемувало кислород. 

Мајсторите кои биле повикани на помош требале да стигнат во рекордно време, но тие доцнеле цели 45 минути, со што тоа ја комплицирало ситуацијата и просецот на преживување на мајката и бебето. 
„Бев со количката и влегов во лифтот, неочекувајќи дека тоа може да ми биде последната дестинација која за момент можеше да заврши лошо“, вели Ана. 
Сепак откако беа одглавени мајката и бебето, се спроеде истрага од страна на босанската полиција, за да се утврдат причините за заглавувањето како и каснењето на мајсторите кои можеа да бидат всушност убијците на бебето, доколку закаснеа уште некоја минута. 
Мајката на осум месечното бебе се уште не е сигурна дали ќе поднесе тужба.
 „Не можете ни да замислите колку е страшно да го држите вашето дете во раце додека тоа се гуши и да плачете за помош“, почна да раскажу

loading...
Loading...