БЕЛГИЈА: Вака би изгледала Европа кога сите сепаристи би добиле независност!

Loading...

Партија на Европскиот слободен сојуз направила мапа која прикажува како би изгледала Европа кога сите сепаристи кои се залагале за одделување тоа и би го добиле.Референдумот во Шкотска кој ќе биде оддржан во четврток повторно го отворил прашањето за одделување на регионите од своите традиционални владеачи.
Што се однесува до земјите во регионот на мапата која ја направила партијата на Европскиот слободен сојуз, од Хрватска е одвоена Ријека, но авторите не објасниле дополнително за овој случај.

На мапата се исцртани само оние региони кои бараат независност, но не и границите на државата. Картата покажува познати сепаристички движења како моќни националистички движења во Баскија на северот на Шпанија и југозападот на Франција, па се до помалку познатите како Савојска Лига, која бара независност од Франција.
 Референдумот во Шкотска кој ќе биде оддржан во четврток повторно го отворил прашањето за одделување на регионите од своите традиционални владеачи.

loading...
Loading...