БЕСНЕЕ ПОЖАР: Сватови со факели направија голема штета!

Loading...

Повеќе од 30 пожарникари со девет возила се бореа со пожарот кој во саботата го предизвикале сватови во Кучине. Изгореле дури 4000 метри квадратни на густа борова шума!Младенците се венчале во црквата на Безгрешното зачнување во Кучине. Додека излегувале од црквата, некој од гостите испукал сигнализирачка ракета во воздухот.
Таа паднала стотина метри над црквата и ја запалила шумата. Оганот за миг се проширил и почнал неконтролирано да се шири.
Кучине отсекогаш било ризично подрачје за избувнување на пожари, бидејќи се опколени со шума и непристапен терен.
Сплитската полиција го бара главниот виновник и подготвува тужба.Младенците се венчале во црквата на Безгрешното зачнување во Кучине. Додека излегувале од црквата, некој од гостите испукал сигнализирачка ракета в

loading...
Loading...