БЕЗ МАКА: Еве како да испечете СОВРШЕНИ КОСТЕНИ во рерна!

Есeнта стигна а со неа и сезоната на вашите омилени костени на оган. Нормално, денес тоа се прави во рерна, а еве како да ви излезат како што треба.Да испечете костени не ви треба посебна мудрост. Сепак многумина избегнуваат тоа да го прават дома, бидејќи им се чини како преголема работа, па фрлаат пари на печени костени од улица.
Совршениот вкус на овој шумски деликатес моментно ни е на располагање, и тоа едноставно не се пропушта. Варени или печени, солени или слатки, костените се секогаш префинети. Ако немате посебна тава за костени, или плех на скара на кој најубаво се печат костените, еве еден корисен совет, како тоа да го направите дома.
За почеток, немојте да ризикувате со тапи ножеви и да си ги исечете прстите. За потсекување на костените користете назабен нож за сечење леб, а секој костен засечете го само еднаш по должината.
Погледнете на следната страна:

Да испечете костени не ви треба посебна мудрост. Сепак многумина избегнуваат тоа да го прават дома, бидејќи им се чини како преголема работа, па фр

Пронајдете не на следниве мрежи: