Бездомник спасил зајак од ледена река

Loading...

Бездомник кој живее на мост во Даблин, минатата недела направил неверојатен гест-скокнал во река за да спаси зајче кое го носела водата.
Реката Лифи во која овој храбар човек скокнал е една од најстрашните реки во Ирска. Откако го извадил на суво животното, бездомникот му дал и вештачко дишење за да го поврати во живот. На прашањето зошто го направил тоа и дали воопшто размислил, тој одговорил:

„Едноставно скокнав…Тоа беше инстинкт.. Морав да го спасам.“
Тој за овој храбар потег добил награда, како и моркови и храна за неговото куче и новиот пријател.Меѓу другото му била понудена и работа.Бездомник кој живее на мост во Даблин, минатата недела направил неверојатен гест-скокнал во река за да спаси зајче кое

loading...