Бомбашки напад во Истанбул

Loading...

Турската полиција соопшти дека еден полицаец загина, а еден е повреден денеска кога жена го активирала експлозивот што го носела пред полициска станица во центарот на Истанбул.Нападот се случил во туристички дел на градот каде што се Сината Џамија и црквата Аја Софија. Полицијата соопшти дека жената го активирала експлозивот на контролен пункт пред станицата каде што била запрена од стражарите. Напаѓачката зборувала на англиски јазик и им рекла на стражарите дека го заборавила паричникот во станицата. Досега никој не ја презеде одговорноста за нападот.Нападот се случил во туристички дел на градот каде што се Сината Џамија и црквата Аја Софија. Полицијата соопшти дека жената го активирала експлози

loading...
Loading...