Борисов ја депонирал оставката во Народното собрание, гласањето во четврток

Оставката на кабинетот на бугарскиот премиер Бојко Борисов веќе е потпишана од премиерот и е депонирана во Парламентот, а пратениците за оставката на кабинетот ќе гласаат во четврток наутро, соопшти БНТ.„Писмото со оставката пристигна во 11:23 минути“, изјави претседателот на Народното собрание Цецка Цачева.До изборот на нов кабинет владата ќе продолжи да ја врши функцијата.
МакфаксОставката на кабинетот на бугарскиот премиер Бојко Борисов веќе е потпишана од премиерот и е депонирана во Парламентот, а пратениците за оста

Пронајдете не на следниве мрежи: