Браната кај Мосул повторно е вратена во рацете на ирачките сили!

Курдските борци и ирачките сили ги избркале милитаните на Исламската држава од најголемата хидроцентрала кај Мосул, пренесе Ирачката национална телевизија.Се смета дека овој успех е потпомогнат и од воздушните напади кои САД ги извршија над припадниците на милитантите.
Барак Обама вчера изјави дека САД извеле воздушни напади против милитантите со цел преземање на контролата врз браната.
Исламската држава ги демантира овие тврдења, велејќи дека браната сѐ уште е под контрола на милитантите.Се смета дека овој успех е потпомогнат и од воздушните напади кои САД ги извршија над припадниците на милитантите.
Барак Обама вчера изјави

Пронајдете не на следниве мрежи: