Британски тенисер доби забрана за играње откако падна на тест за кокаин

Loading...

Британскиот тенисер Ден Еванс доби забрана за играње на една година бидејќи бил позитивен на тест за кокаин, за што тој изјави оти по грешка го помешал во својата торбичка за лекарства.Тој падна на тестот на 24 април откако му бил земал примерок од крвта на Барселона опен, а суспензијата му почнува од тој датум.
27-годишниот Еванс ќе може да се врати на терените на 24 април следната година.
-Јас сум одлучен да му се вратам на спортот кој го сакам, изјави Еванс заблагодарувајќи им се на сите оние кои го поддржале за време на тешкиот период низ кој поминал.
 
 Тој падна на тестот на 24 април откако му бил земал примерок од крвта на Барселона опен, а суспензијата му почнува од тој датум.

loading...