Бројот на припадници на специјалите единици на Северна Кореа изнесува 180.000

Loading...

Војската на  Северна Кроеа е една од најбројните во светот тоа ја прави една од најмоќните воени сили во светот. Но неверојатен е податокот за нивнате специјални едници. Бројот на припадници на специјалите единици изнесува 180.000 членови. Нивниото официјално име е „Специјални Оперативни Сили“. Овие 180.000 луѓе се спремни да реагираат и да одоговорат на воен конфликт во секое време. Војската на  Северна Кроеа е една од најбројните во светот тоа ја прави една од најмоќните воени сили во светот.

loading...
Loading...