Бројот на светското население ја надмина бројката од 7,2 милијарди луѓе!

Loading...

На првиот ден од новата 2015 година, населението во светот треба да нарасне преку 7,2 милијарди, што е повеќе од 1% на истиот ден пред една година.Тие проценија дека на почетокот на новата година САД ќе имаат преку 320 милиони жители, пренесува Гласот на Америка. Статистички, бројот на лица во САД ќе се зголемува со по едно раѓање на секои осум секунди.
Исто така, имиграцијата ќе го зголемува населението во земјата со по едно ново лице на секои 33 секунди.
Бирото проценува дека комбинацијата од бројот на новородени, починати (еден на секои 12 секунди) и дојдени како имигранти ќе резултира бројот на лица коишто живеат во САД да расте за еден на секои 16 секунди.
Статистиките можете да ги следите на следниот ЛИНКТие проценија дека на почетокот на новата година САД ќе имаат преку 320 милиони жители, пренесува Гласот на Америка. Статистички, бројот на лица во

loading...
Loading...