Сечењето лубеница стана активност која многумина баш и не ја сакаат поради повеќе причини.Вообичаената техника којашто се користи кај нас е лубеницата да се исече на кришки, а потоа со нож да се отстрани кората од секоја кришка поединечно.
Секако, тоа знае да биде многу бавно, а подеднакво знае и местото каде што се сече лубеницата да го направи да биде неуредно.
Но, што ако размислуваме на поинаков начин? Во ова видео е прикажан начин на сечење лубеница кој според многумина е едноставен и генијален.
Имено, лубеницата прво се сече на пола, а потоа кората се лупи од целата половина. Потоа се сече и црвениот дел.
„Кога првпат ја видов оваа техника, се изненадив како порано не се сетив на тоа. Ова е навистина сјаен начин за помалку од две минути да добиете полна здела од вкусни кришки лубеница.“
Во видеото и подетално погледнете за што станува збор:
Вообичаената техника којашто се користи кај нас е лубеницата да се исече на кришки, а потоа со нож да се отстрани кората од секоја кришка поединечн