Чистел по нередот од поплавите и пронашол паричник- Еве колку пари имало во него!

Еден граѓански активист кој бил ангажиран на чистењето по полавите во Смедеревска Паланка, во ѓубриштето нашол паричник во кој имало 1800 евра. „Чистејќи низ сметот, забележав паричник. Изгледаше евтино, скај,  и беше многу валкан. Го отворив за да видам дали во него има лични документи. Не се ни надевав дека има пари. Си помислив, добро би било да му ги вратиме документите на сопственикот, бидејќи вадењето нови чини скоро 50 евра.“

 

Кога го отворив, забележав три банкноти од 500 евра, една од 200 и една од сто евра. За среќа имаше и лична карта а соседите кои беа во близина веднаш ја препознаа жената. Таа дојде и и ги вративме парите. Не можеше да верува.“ вели човекот кој го пронашол паричиникот.„Чистејќи низ сметот, забележав паричник. Изгледаше евтино, скај,  и беше многу валкан. Го отворив за да видам дали во него има лични до

Пронајдете не на следниве мрежи: