Црно семе – „Лек за се, освен за смртта“

Loading...

Ова скромно, моќно семе, ја убива „MRSA“, го исцелува затруеното тело од разни хемикалии, ја потикнуваат регенерацијата на бета клетките кои умираат, а малкумина знаат дека постои.Семето на цветното растение, „Nigela Sativa“, познато по нивното лековито својство од памтивек, најмногу е распострането во Англија, познат и како римски коријандерм црн сусам, црна ким и кромид и семе, што е познато и како црно семе кое во најмала рака има опис на нејзиниот физички изглед. Најраниот запис на одгледување и употреба доаѓаат од антички Египет.
Голем дел од здраствените придобивки денеска му се припишуваат на црното семе, вклучувајќи и над 20 различни фармаколошки дејства. Прочитајте повеќе на оваа тема на najadise.mkСемето на цветното растение, „Nigela Sativa“, познато по нивното лековито својство од памтивек, најмногу е распострането во Англија, по

loading...
Loading...