ЧУДЕСНО: Фудбалерот кој го преживеа падот на авионот ги направи ПРВИТЕ ЧЕКОРИ

Loading...

Преживеаниот фудбалер Chapecoense Alan Ruschel (27), кој после стравичната несреќа од падот на авионот комуницираше само со гестикулации, ги направи своите први чекори. Одбрамбениот играч беше прв кој го спасиле во несреќата која однесе 71 живот. Во несреќата се здоби со неколку скршеници, а сега закрепнува во болницата Сомер во колубиско Рионегро.Вистинско чудо е што преживеа, а уште поголемо чудо што после несреќата ќе може нормално да оди, комуницира и живее.
– Им благодарам на сите, сите се грижеа околу моето закрепнување. Јас сум Алан Рашел – рече преживеаниот фудбалер па продолжи:
– Сакам да ви кажам дека закрепнувам многу добро. Наскоро ќе се вратам во Бразил за заздравувањето да се сведе на самиот крај. Сакам да ви се заблагодарам за целата поддршка и за сите пораки кои ги добив. Ви благодарам на сите. Благодарам многу.

Ортопедот Marcos Andre Songali, претходно потврди дека Рашел после операцијата немал оштетување на 'рбетот. Наскоро ќе може повторно нормално да оди и да продолжи со животот. Никогаш пораз само лекција. И додека Рашел заздравува, неговите колеги и понатаму се борат. Helio Neto е во кома и во многу критична состојба.
– Тој е во фаза на борба за живот – потврди Andres Songali и додаде дека Neto се наоѓа во кома. Голманот Jackson Follmann претрпел тешко оштетување на десната нога и морало да му ја ампутираат. Поради дополнителни компликации, лекарите ќе мора да му отстранат уште еден дел од ногата.Вистинско чудо е што преживеа, а уште поголемо чудо што после несреќата ќе може нормално да оди, комуницира и живее.
– Им благодарам на сит

loading...