Чудесно овошје: Јадете по 2 на ден за незаборавен оргазам!

Loading...

Дамите кои сакаат да го издигнат својот сексуален живот на максимумот би требало да се посветат на консумирањето на ова овошје.Постојат доста совети за тоа како најлесно да се дојде до оргазам. Некогаш се работи за пози кои гарантирано водат до незаборавен секс, а понекогаш и психолозите советуваат што е најдобро да се направи. Овој пат, зборот го имаат научниците.
Истражувачите од Италија тестирале 730 жени на возраст меѓу 18 и 43 години и откриле дека дамите кои јадат повеќе од едно јаболко дневно имаат активен сексуален живот.
Тие одговориле на 19 прашања поврзани со сексуалните активности меѓу кои е и тоа колку често практикуваат секс и во која мера уживаат во сексот. Научниците потврдиле дека јадењето јаболки значително ја зголемува сексуалната функција.
Објаснуваат дека ова овошје содржи состојка важна за зголемување на либидото и која го поттикнува лачењето на женскиот сексуален хормон естрадиол.
Јаболкото содржи антиоксиданти наречени полифеноли, кои пак помагаат да се зголеми протокот на крв до вагината, што подоцна предизвикува лесно постигнување на оргазам.Постојат доста совети за тоа како најлесно да се дојде до оргазам. Некогаш се работи за пози кои гарантирано водат до незаборавен секс, а понекогаш

loading...