„Чудовиште“ во стомакот: Лекари отстраниле тумор тежок 31 килограм!

Loading...

Лекарите на Универзитетскиот клинички центар во Република Српска, успешно отстраниле тумор тежок дури 31 килограм. Жената на која и е отстранет туморот успешно заздравува по операцијата.
На 26 август во 2016 година во Клиниката за општа и абдоминална хирургија е примена пациентка родена 1964 година со изразито голем тумор на абдоменот.
Во хируршкиот тим биле вклучени и специјалисти од Клиниката за гинекологија и акушерство како и од Клиниката за пластично-реконструктивна хирургија.
Операцијата траеше четири часа.
Постоперативниот ток поминал без компликации.
 Жената на која и е отстранет туморот успешно заздравува по операцијата.
На 26 август во 2016 година во Клиниката за општа и

loading...