ДА НЕ ЈА ЗАБОРАВИВТЕ?- Никогаш нема да погодите што прави денес Ава Карабатиќ!

Loading...

Иако просекот на оценки во студенсткиот индекс на задарскиот Филозофски факултет и е 4.9, Ава Карабатиќ (26)  не се предава и не сака да се откаже од студирањето.Таа студира италијански и латински, а рускиот јазик го запишала како изботен предмет. Иако сплитската старлета демантира дека паднала година, нејзините бивши колешки од факултетот велат дека неколку пати запишувала парцијали, што значи дека не успеала да положи доволен број на испити за да ја запише наредната година.
Во Сараево ми ги бакнуваат нозете затоа што сум голема ѕвезда. Естрадните уметници немаат завршено ни градинка, а јас сум одличен студент! – се лути Ава.

Ректорот на факултетот на кој Ава студира кажа како таа не е гордост на факултетот, но сигурен е дека до оценките не дошла на непримерен начин, и покрај тоа што колегите тврдат дека и покрај високите оценки по италијански таа не знае да го зборува овој јазик.
Инаку лани Ава заедно со мајка си и нејзиното момче беа приведени под сомнеж дека се обиделе да уценуваат професор со ласцивните  пораки кои тој и ги праќал и да извлечат од него девет илјади евра. Тој случај заврши на суд, двете Карабатиќ беа ослободени, а момчето на Ава беше осудено на две години и седум месеци затвор.Таа студира италијански и латински, а рускиот јазик го запишала како изботен предмет. Иако сплитската старлета демантира дека паднала година, нејзи

loading...
Loading...