Да те фали Љубчо треба ептен да те фати паника

Како мирудија на фарсата од Валандово се јави и Љубчо Георгиевски, човекот кој „Пресуди“ кој ќе биде претседател на ВМРО-ДПМНЕ во Охрид во сега веќе далечната 2003 година, со давање на дозвола да се малтретираат делегарите. До денеска се зборува за делегатите носени во чамци среде езеро. Никој до сега не праша каде е записникот од тој Конгрес и колку делегари апстинирале од гласање… Сите делегати се сеќаваат дека и тој конгрес, како и овој беа повеќе од НЕДЕМОКРАТСКИ. Сите делегати се сеќаваат дека и тој конгрес, како и овој беа повеќе од НЕДЕМОКРАТСКИ.
Таму бадигардите на Љубчо ги ПОТЕПАА делегатите. Па Васко Ефтов затоа се изсмеваше дека биле бањати со глава надолу на сред езеро…
Денеска се јави да го поддржи новиот насаден по мерка на амбасадите претседател Мицковски, кој има се но не и ВМРОвски произход. Па затоа некако работата СМРДИ. Сомнително е да го нарече ХАРИЗМАТИЧЕН, а не сме го виделе никаде да одржи говор. Па дури и говорот на ФОЛК ФЕСТ ВАЛАНДОВО го читаше. Љубчо сериозно ова?
Се разбира Љубчо ги смета за ситница, веруваме, хидроцентралите и сите афери за кои се шушка поврзани со набавката на струја токму во времето кога директоруваше Мицковски. 

Пронајдете не на следниве мрежи: