Џакарта: Двајца службеници дрогирале и силувале патничка од Кина

Loading...

Управата од меѓународниот аеродром во Џакарта денеска објави извинување по повод скандалот што се случил кога патничка од Кина била дрогирана и силувана од двајца службеници на обезбедувањето.Скандалот бил откриен два дена по киднапирањето, кога хотелската послуга пријавила дека во нивниот хотел се слушаат викотници и за нив неразбирливи повици. Полицијата ја нашла Кинескињата која со мимики им соопштила дека е силувана. Со преведувач, од кога ги прегледала фотографиите на сите вработени на аеродромот, таа ги идентификувала напаѓачите.
Според законот во Индонезија, силувачите може да бидат казнети со затвор до 12 години, а евентуалното финансиско обештетување аеродромската управа ќе го договори со правни застапници на силуваната жена која, како што е соопштено, во средата заминала за Пекинг.Скандалот бил откриен два дена по киднапирањето, кога хотелската послуга пријавила дека во нивниот хотел се слушаат викотници и за нив неразби

loading...
Loading...