Дали и вие од келнерот барате ЧАША ВОДА? Е, па после овој текст нема НИКОГАШ повеќе да го направите тоа!

Loading...

Секој од нас во кафуле бара чаша ладна вода со кафето, а всушност никако не смееме да го правиме тоа. Еве и зошто!Ви приоѓа келнерот, нарачувате кафе со млеко, тој си заминува, и оп…одеднаш ви текнува дека сте жедни! Го викате повторно и му се обраќате со зборовите: „Ќе може чаша вода?“, а келнерот кимнува со главата. 
Кога нарачувате вода во ресторан или кафуле, сепак треба да знаете некои работи. Ако сте еден од оние кои постојано му бараат вода на келнерот, тогаш ова е вистинскиот текст за вас.
Вода со мраз
Поголемиот број луѓе добиваат мраз во нивната чаша, без разлика дали побарале или не, но Дејли Мејл спроведе истражување и заклучи дека во калапите за мраз има повеќе бактерии отколку во водата која се наоѓа во ВЦ шолјите.
Вода со лимон
Некои ресторани и кафулиња дури во водата ќе ви стават и парче лимон, но вистината е дека тоа е уште едно место на бактерии. Резултатите од истражувањето објавено во ”Journal of Environmental Health” покажуваат дека на околу 70% од овие кришки има микроби.
Чаша
Првите две години, Елизабет Лејми спровела истражување и во американските ресторани и тестирала каде има најмногу бактерии. Меѓу 10-те површини на кои имало најмногу бактерии кои се нашле токму во чашата.
Персоналот треба да ги допира само на дното, а многумина не се придржуваат до тоа правило.Ви приоѓа келнерот, нарачувате кафе со млеко, тој си заминува, и оп…одеднаш ви текнува дека сте жедни! Го викате повторно и му се обраќате со збо

loading...
Loading...