Дали музиката има влијание врз нашиот карактер?

Loading...

Што знаеме за психологијата на музичките вкусови? Дали музиката има влијание врз вашите лични карактеристики?
Во врска со ова прашање, постојат две радикално спротивни мислења: Според едното, нашиот избор на песни е сосема случаен (ова ја вклучува идејата дека произволното субјективно искуство може да не натера да сакаме или да не сакаме една иста песна); според второто, другото е дека нашиот избор за музика е одраз на многу значајни карактерни аспекти.
Дознајте интересни факти за изборот на музика на ТЗМ.МКШто знаеме за психологијата на музичките вкусови? Дали музиката има

loading...
Loading...