Дали навистина има корист од пиењето на топла вода со лимонов сок?

Loading...

Дали чашата топла вода со цеден сок од лимон навистина прави чуда? Нутриционистот Мајк Роусел,  ги негира сите главни мотиви кој го направија популарен овој пијалок.За многумина луѓе во светот овој пијалок е утрински ритуал.
1.Лимонот го подобрува варењето
Во некои случаи може да ги зголеми проблемите со желудникот- киселината може да предизвика грчеви. Па од каде тоа дека го подобрува варењето? Нутриционистот вели дека дури во некои ситуации има сосема и спротивен ефект.
2.Лимоновиот сок ја зголемува апсорпцијата на минерали
Витаминот Ц е виновен за тоа, но за тоа па и воопшто не ни е потребна топла вода. Често се смета дека лимонот е единствениот извор на Витамин Ц но овој витамин го има и во друг зеленчук и овошје.

 
3. Лимонот врши детоксикација
Една од најпопуларните приказни е дека лимонот врши детоксикација. Но овој нутриционист советува дека со ова треба да бидете особено внимателни.
Несомнено лимонот има многу предности односно особини кој позитивно влијаат на вашето здравје, но само еден исцеден сок во чаша топла вода нема многу да го промени вашето здравје. За многумина луѓе во светот овој пијалок е утрински ритуал.
1.Лимонот го подобрува варењето
Во некои случаи може д

loading...
Loading...