Дали неговата мајка е виновна за тоа што тој има проблеми во креветот?

Loading...

Односот на мажите со мајките во периодот кога за прв пат се вљубуваат може да има влијание на појава на еректилни дисфункции и предвремена ејакулација, покажува нова студија.Оваа студија покажала дека причина за овие проблеми може да биде односот со мајката и синот во периодот кога мажите за прв пат стапуваат во интимни односи со девојки. Истражувачи од Универзитетот Чарлс во Прага  испитале 960 мажи на возраст помеѓу 15 и 88 години за нивниот сексуален живот, но и за нивните романтични семејни односи.
Резултатите покажале дека мажите кои имале затегнат однос со мајката и оние кои за прв пат се вљубиле подоцна во животот во поголем број од случаите страдале од еректилна дисфункција и предвремена ејакулција.
Но авторот на студијата која е објавена во The Journal of Sexual Medicine не тврди дека односот со мајката или годините кога за прв пат се вљубиле е задолжително причина поради која подоцна во животот имале неуспеси во креветот, туку само дека тоа “може да укаже на одредени причини поради кои имаат проблем во врската со сексуалноста или интимноста“.
Експертите за секс тврдат дека иако зе некои проблеми во креветот причината можеме да ја најдеме во детството, повеќето се последица на стрес и анксиозност.
„Важно е да знаете што е причината за вашиот проблем“, објаснуваат авторитеОваа студија покажала дека причина за овие проблеми може да биде односот со мајката и синот во периодот кога мажите за прв пат стапуваат во интимни

loading...
Loading...