Дали Русија е „Кралот од Северот“?

Loading...

Дали Русија е „Кралот од Северот“?Различни протестантски учители сакат да го наметнат тоа мислење, но дали навистина е така? Поради вмешаноста со Сирија и Иран многумина мислат дека тоа помага при докажувањето дека Русија е Крал од Северот, а Путин работи за евроазиската унија.
Путин предложи евроазиска унија, но тој не беше првиот што го предложи тоа
Тоа е само резиме на новата историја поврзана со евроазиската унија како Шангај организацијата за соработка.
Евроазиската унија всушност е предложен политички и економски сојуз на  Белорусија, Казахстан , Киргистан , Русија , Таџикистан и други земји.  Идејата врз основа на интеграцијата на Европската унија особено беше актуелна во 2011 година од страна на тогашниот премиер Путин. Но ова идеја за првпат беше предложена како концепт од страна на Претседателот на Казахстан, Нурсултан Назарбаев, за време на неговиот говор во 1994 на универзитет во Москва.
На 18 ноември 2011 година, претседателите на Белорусија, Казахстан и Русија потпишаа договор за утврдување на планот за евроазиската унија до 2015 година. Во договорот се вклучени чекори за идна интеграција како и формирањето на евроазиска комисија (според моделот на Европската комисија) и Евроазиски економски простор- кој започна со работа на 1 јануари 2012 година. За евроазиска унија се вели дека е замисла на Владимир Путин во пресрет на својот трет мандат како претседател на Русија.

 

Доколку се реализира , во унијата членки ќе бидат државите кои беа дел од поранешниот Советски Сојуз : Русија , Белорусија, Казахстан, Киргистан и Таџикистан . Според Њујорк тајмс , неколку кандидати на претседателските избори на Киргистан во 2011 година го поддржаа концептот. Додека Владата на Таџикистан изјави дека се разгледува можноста за членство…
Рускиот политички научник Дмитриј Орлов вели дека за разлика од пост- советски држави, членство во евроазиска унија може да се прошири и да се вклучат и други земји кои биле историски или културно блиски , како што се Финска , Унгарија, Чешка, Бугарија , Виетнам , Монголија …
Русија во моментов е најмасовна воена сила.
Сепак како што пишуваат различни автори, историски- Грчки и можеби Римски императори го исполниле пророштвото на кралот на северот.
Изгледа логично, дека на крајот Кралот од Северот исто така ќе биде владее  на империја од типот на грчко-римските империи. Историски гледано и седиштата на овие империи биле во Европа.
Даниел 9:26-27 го опишува подемот на принцот кој доаѓа од луѓето кои го уништија Ерусалим, – Европските Римјани.
Метју Хенрис- го изјавува следново во врска со Даниел:
Можеме да претпоставуваме дека луѓето на принцот ќе бидат инструмент за ова уништување, што е така, римските војници кои припаѓаат на монархијата допрва треба да ја приложат жртвата.
Овие пасуси според многу толкувачи на Библијата, се поврзани со активностите на кралот на Северот кога  неговата сила ќе ги земе жртвите. Римските војски ќе бидат поблиску врзани за Европа отколку што би биле Русите. Даниел (во пророштвото 11:27) потребни се двајца кралеви кои ќе помогнат принцот да добие важност откако се договорат со Израел. Даниел 9:27 овој принц доаѓа од народот на старата Римска империја.

 

Покрај тоа, постојат неколку пасуси во книгата на Еремија кои ги поддржуваат овие тврдења:
50:41 Луѓе ќе дојдат од север,
И голема нација и многу кралеви
Ќе се подигне од крајот на земјата
42 Тие ќе издржат лак и копје
Нивниот глас ќе вика како морето
Тие се сурови и нема да покажуваат милост.
Ќе јаваат на коњи
Поставени во низа, како човек подготвен за битка
Против тебе, о ќерко на Вавилон…
43 Кралот на Вавилон слушнал за нив
Неговите раце растат изнемоштено…
Тој е обземен од болка
Болка која ја има  жена при пораѓање
Така Европската империја ќе биде уништена од северната сила. Таа сила го има кралот од „крајот на светот“ кој очигледно е од север или од Далечниот Исток.
Кој е на крајот „Кралот на Вавилон“?
Разни писатели веруваат дека „Кралот на Вавилон“ ќе биде европска сила.
Сепак тоа не е европската сила која според Даниел е кралот.
Конечниот Крал на Северот не може да биде Русија. Само европска сила ги исполнува критериумите наведени од Даниел, кои се во согласност со други пророштва од Библијата.
Погледнете го видеото:
 
Различни протестантски учители сакат да го наметнат тоа мислење, но дали навистина е така? Поради вмешаноста со Сирија и Иран многумина мислат дека

loading...
Loading...