Дали знаете што значи квадратчето на шампоните, пастите за заби и кремите?

Loading...

Дали знаете што точно  значи квадратчето на задниот дел од опаковката на кремите, пастите за заби и шампоните? Сте забележале ли некогаш дека на секое пакување постои ознака? Тие се црна, темно смеѓа, темно плава, темно зелена боја (обично темни бои).
Да видиме што значи тоа…

Темните квадрати покажуваат дека за производот се користат исклучиво хемиски супстанции!
Црвениот квадрат покажува дека производот содржи 70% хемија и 30 % природни состојки!
Зелените ознаки покажуваат дека тој производ е без хемикалии и дека е направен исклучиво од природни состојки!
Отсега добро ќе знаете што да изберете!Сте забележале ли некогаш дека на секое пакување постои ознака? Тие се црна, темно смеѓа, темно плава, темно зелена боја (обично темни бои).

loading...
Loading...