Дали знаевте дека облеката може да ви ги создаде овие болки?

Loading...

Без облека не можеме и многумина од нас ја пратат модата. Но некои парчиња облека можат да предизвикаат сериозни болки и инфекции, а здравјето сепак би требало да е на прво место. Висечки големи обетки
Освен можноста за инфекција на ушите, ушната ресичка може да се зголеми од тежината.
Големи торби со тенки рачки
Иако ги сакаме поради фактот што во нив ни собира се и сешто, големите торби секогаш ќе ни го пореметуваат држењето на телото.
Презатегнат градник
Како што не е добро да се има развлечен градник, кој нема да даде потпора, не е добро ни презатегнат. Тој ќе ја запре природната работа на мускулите, што на крајот може да доведе до привремено отпуштање на ткивото.

Ремен
Ако го стиснете прeсилно во желба да го нагласите струкот, појасот може да предизвика болка во абдоменот.
Паричник во предниот џеб на пантоланите
Кога седите, паричникот кој ви е во предниот џеб на пантоланите, создава притисок на тој дел на карлицата, а тоа доведува до асиметричност на држењето на телото.
Тесни фармерки и здолништа
Тесните модели на овие парчиња се многу модерни, но понекогаш треба да ги избегнувате и да го одморите телото од толкавиот притисок. Поради тесните фармерки и здолништа телото ја губи природната рамнотежа и ве тера да одите како робот.
Чевли со високи потпетици
Положбата на стапалата кај носењето на високи потпетици е таков што целиот притисок е на „перничињата“ и прстите на нозете. Од тоа можете да добиете запаление на живците со болни стапала или отечен палец заради набивање на нозете во врвот на чевлите. Висечки големи обетки
Освен можноста за инфекција на ушите, ушната ресичка може да се зголеми од тежината.

loading...
Loading...