ДЕН 18: Над 150.000 граѓани во 31 град и денеска на нозе против тиранската платформа

Loading...

Над 150.000 граѓани на улиците во 31 град ширум Македонија, веќе 18-ти ден по ред велат НЕ за албанска платформа и даваат поддршка ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА.-18-тиот ден само што започна. Мислеа дека ќе си одиме дома, но НЕ, секој ден им покажуваме дека ова е нашиот дом и од тука не одиме никаде и само што започнавме. И вечерва повеќе од 150.000 граѓани на Македонија, во 31 град излегуваат да кажат дека се против тиранската платформа, против двојазична држава, против федерализација на Македонија и дека ова се нашите ултимативни барања- од нив нема отстапка, истакна Богдан Илиевски, еден од организаторите на иницијативата ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА.
Денеска на иницијативата поддршка дадоа и ловџиите во Македонија.-18-тиот ден само што започна. Мислеа дека ќе си одиме дома, но НЕ, секој ден им покажуваме дека ова е нашиот дом и од тука не одиме никаде и само

loading...
Loading...