Денес е 1-ви септември: Еве зошто треба ДА ПРИПАЗИТЕ што ќе правите на ОВОЈ ден

Loading...

Деветтиот месец во годината  крие симболика со која многумина не се запознаениСептември е деветтиот месец во годината, а некогаш бил прв. Црковната нова година почнувала од првиот ден од месец септември, по јулијанскиот календар, и тогаш се велело: „Каков почеток ќе има септември, таков ќе му биде и крајот“.
Треба да бидете внимателни на почетокот на месецот, за да знаеме што ќе се случи на крајот.
Уште се вели:
„Што август нема да зготви, ќе зготви септември“.
Го нарекуваат гроздобер и вински месец. Септември е деветтиот месец во годината, а некогаш бил прв. Црковната нова година почнувала од првиот ден од месец септември, по јулијанскиот кален

loading...
Loading...