Денес Собранието ќе расправа за закони поврзани со проектот „Македонија вработува 2“

Loading...

Собранието на Република Македонија денеска треба да ја одржи 107. седница на која на дневен ред се предлог измените  на Законот за вработување и осигурување во случај на невработеност, Законот за пензиско и инвалидско осигурување и на Законот за здравствено осигурување кои се поврзани со реализација на проектот „Македонија вработува 2“.Пред пратениците на оваа седница се и Предлогот на закон за дополнување на Законот за јавните набавки, измените и дополнувањата на Законот за земјоделство и рурален развој, измените на Законот за полиција, измените и дополнувањата на  Законот за внатрешни работи и измените и дополнувањата на Законот за минерални суровини, сите по скратена постапка.
На дневен ред на оваа седница се и годишни извештаи на повеќе комисии, агенции и Советот на јавни обвинители.Пред пратениците на оваа седница се и Предлогот на закон за дополнување на Законот за јавните набавки, измените и дополнувањата на Законот за земјо

loading...