Денеска е голем празник – направете го ова за да ве следи среќа

Loading...

Најмладиот од 12-те христови апостоли и еден од четворицата евангелисти, Јован е наречен апостол на љубовта. Присуствувал на најважните настани од животот на Исус Христос, а по Распетието ја зел Богородица кај себе и се грижел за неа како за вистинска мајка до нејзиното успение. Бил талентиран писател и имал моќ да ги објасни најдлабоките тајни на христовата наука поради што е наречен Богослов.Се верува дека на денешниот празник и ден почнуваат михолските празници. Луѓето би требало да го одморат добитокот, жените да не допираат ножици ни игли, а во некои краишта се верува дека во случај на непочитување на овој празник се привлекува несреќа во семејството.
Овој ден е добар за тргнување на пат, затоа што се смета дека овој светец ќе ви биде заштитник.
Денеска помолете му се на светецот и тој ќе ви ја исполни секоја желба.
 Се верува дека на денешниот празник и ден почнуваат михолските празници. Луѓето би требало да го одморат добитокот, жените да не допираат нож

loading...