Десет мудри совети за жените над 35 години

Loading...

Ако и припаѓате на оваа старосна група, не очајувајте и обидете се да го зграпчите секој момент што ви се укажува.Еве неколку корисни совети што ќе ви помогнат да уживате во годините:
-Без разлика колку забавата била добра, дај се од себе да се разбудиш во својата спална соба.
-Меѓу парчето торта и кексите, секогаш направи место за чаша вода.
-Ако е веќе полноќ, а ти мораш да ја измиеш косата, да се издепилираш и да ги средиш ноктите – секогаш избери го сонот, затоа што можеш да носиш долги пантолони, безбоен лак на ноктите и марама на главата додека се возиш во автобус, но ништо нема да го сокрие измореното лице и лошото расположение.
-Патувај во секоја укажана прилика. Новите искуства ќе ви ја продолжат младоста.
-Пред да почнеш со анализирање на некоја ситуација, запрашај се: „Дали ова е мој проблем или туѓ?“. Ако одговорот е второто, затвори ја устата и продолжи на својот пат.

-Трошење време и емоции на некој со кој не си одговарате има смисла само ако ти си доктор, а тој е пациент, кој те плаќа.
-Меѓу бурна романтика и можност за заработување пари, секогаш избери го второто.
-Во караниците не се раѓа вистината, туку мигрената. Ќе ги зачувате нервите ако во вистинското време кажете: „Да, како што ќе кажеш…“.
-Неколку дена поминати во самотија делуваат подобро од скапите спа-салони.
-Ниеден маж не вреди за да се пати за него во неудобни потпетици.Еве неколку корисни совети што ќе ви помогнат да уживате во годините:
-Без разлика колку забавата била добра, дај се од себе да се разбудиш

loading...