Десетгодишно девојче силувало четиригодишно момче

Светската јавност е потресена откако светските медиуми објавија дека десетгодишно девојче силувало четиригодишно момче во Хјустон, САД. Мајката на десетгодишното девојче ја правда објаснувајќи дека таа е само дете и играјќи си со момчето не знаела дека прави нешто лошо. 
„Таа е само дете кое се забавувало и си играло. Не знаела дека прави нешто лошо“, изјави мајката.
„Јас и мама плачевме, а потоа таа ме однесе до полицискииот автомобил. Не сакав да влезам“, изјавило девојчето кое поминало четири дена во ќелија во судот за малолетници.
Ако девојчето биде осудено за злосторство за кое е обвинета, би можела да биде регистрирана како сексуален престапник.
Судењето за овој инцидент кој ја потресе светската јавност ќе почне овој месец. Мајката на десетгодишното девојче ја правда објаснувајќи дека таа е само дете и играјќи си со момчето не знаела дека прави нешто лошо. 

Пронајдете не на следниве мрежи: