Дете почина по скршеница на рака: Лекарите направиле фатална грешка!

Момчето Раденко Никодиновиќ (8) од местото Козјак (Србија) кое скршило рака и по неколку дена починало, ја потресе цела Србија.Родителите се неутешни, но сакаат смртта на нивниот син да не остане неказнета.
Тие ги обвинуваат лекарите, а неговиот татко Милан вели дека детето било нападнато од бактерии од кое детето починало.
Да потсетиме, осумгодишното момче, Раденко Никодиновиќ, на 2 октомври оваа година при пад од тобоган се здоби со отворена скршеница на левата рака. Примен е во Општата болница во Лозница, каде му е ставен гипс.
Потоа цело време имаше температура 38 и отечена рака, од болницата итно го префрлија на друга локација за лекување.
По неколку операции, момчето поради инфекција која му ги зафатила белите дробови починало.
Семејството Никодиновиќ ги обвинуваат лекарите во Лозница, кои со својата неажурност влијаеле за тоа дечкото да умре поради скршеница на рацете.Родителите се неутешни, но сакаат смртта на нивниот син да не остане неказнета.
Тие ги обвинуваат лекарите, а неговиот татко Милан вели дек

Пронајдете не на следниве мрежи: