Девојче починало поради производ кој повеќето девојки го користат! Сите девојки треба да го знаат ова…

Додека била  на одмор со  своето  семејство  во Велс, на 13- годишното девојче по име Џема- Луис Робертс ѝ се слошило  по прв пат. Ѝ бил дијагностициран норовирус, кој подоцна се покажал како погрешна дијагноза.Всушност, немала само  вирус  кој  предизвикува повраќање, туку имала и ТСС. Имено, Џема- Луис била пливач и  почнала  да користи тампони, за да може да тренира кога има менструација.
Откако Џемина се вратила во  својот роден град Виган, направила крвна слика која покажала дека има бактерија по име Стафилокока, а поврзана е со  сепса и ТСС.
Испаднало дека добила сепса која е бактериска инфекција и не е така честа а се појавила како  причина  од користење на тампони.
Џемина- Лоис починала додека  била приклучена на машина за дишење и срце поради  крвавење во мозокот. Тоа се случило само седум дена откако  била поставена точната дијагноза.Всушност, немала само  вирус  кој  предизвикува повраќање, туку имала и ТСС. Имено, Џема- Луис била пливач и  почнала  да

Пронајдете не на следниве мрежи: