Девојче повраќа коски, сапун и камења

Loading...

Лидиа Давид (13) девојче од Намбија, секојдневно повраќа камења, коски, коса, трња, сапун и бројни други предмети кои необјасливо настануваат во нејизното тело. Единствено секојдневните молитви од свештени лица прават да се чувствува малку подобро.
 “Нејзините маки започнаа во декември. Одеднаш почна да спие по цел ден и нон-стоп се препотува. Се случуваше да биде покриена со некаква пена, па мислевме дека заболела од епилепсија“, раскажува Мавала Шиолонго, сестрата на Лидиа.
 
“Се разбира ја однесовме во болница, но сите наоди беа во ред. Се што ни рекоа докторите е дека мора да мие многу вода. Состојбата, од ден на ден се влошува, па Лидиа почна да се онесвестува повеќе пати во текот на денот “, додава Мавала.  
 
“Кога Лидиа паѓа во транс, мора да ги повикаме соседите, бидејќи тогаш таа добива огромна сила и не можеме сами да ја смириме. На крајот се обративме кај свештении лица, кои заклучија дека Лидија е опседната од демони“.
 
Од неодамна голем број свештеници секојдневно се молат за Лидиа, што како што тврди нејзиното семејство, состојбата на Лидиа значително се подобрила. Меѓутоа девојчето и понатаму бара многу храна, иако е сита.
 
“Лидиа је вредна и интелегентна, одлична ученичка во училиште. Се плашиме дека некој љубоморен човек фрлил клетва врз неа“, додава сестрата на Лидиа.
 
Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.
 Лидиа Давид (13) девојче од Намбија, секојдневно повраќа камењ

loading...
Loading...