„Џихадистот Џон“ е пронајден со отсечена глава

Loading...

Високиот припадник на Исламската држава (ИСИС) во Сирија, кој што обезглавуваше заложници, пронајден е со отсечена глава во источната провинција Аеир ал-Зор, соопшти сириската опсерваторија за човекови права со седиште во Лондон.Убиениот џихадист е египетски граѓанин и е познат како „емир“ во оваа провинција, се наведува во соопштението. На телото на екзекутираниот видливи се траги од мачење, а пронајдена е и напишана порака која гласи „Ово е зло, шеику“.
Инаку, џелатот со британски дијалект медиумите го нарекоа „џихадист Џон“, а изврши обезглавување на американски новинари како и на други заробеници кои беа киндапирани за време на борбените дејствија во Сирија и Ирак, каде што всушност ИСИС контролира еден голем дел од оваа територија.Убиениот џихадист е египетски граѓанин и е познат како „емир“ во оваа провинција, се наведува во соопштението. На телото на екзекутиран

loading...
Loading...