ДИК: Пријавени се 2137 граѓани од листата на спорни гласачи

Заклучно со денеска, 05.08.2016 година, до 12:00 часот, до Државната изборна комисија се пријавиле вкупно 2137 граѓани чии записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список.Од нив, 817 се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и дополнителните канцеларии на ДИК, додека 1320 за пријавување ја искористиле веб апликацијата на интернет страницата на ДИК.Од нив, 817 се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и дополнителните канцеларии на ДИК, додека 1320 за пријавување ја искористиле веб ап

Пронајдете не на следниве мрежи: