Директорка на училиште незаконски вработила воспитувачка

Loading...

Во одреден период, директорката, спротивно на законските прописи, ја ангажирала К.Ј. како воспитувачка без договор за вработување. Четириесет и петгодишната С.С., директорка на основното училиште „Христијан Тодоровски – Карпош“ во село Драгоманце, општина Старо Нагоричане, ја вработила К.Ј. како воспитувачка во ученичкиот дом во состав на училиштето, и покрај тоа што знаела дека таа не ги усполнувала условите за извршување на работните задачи.
Во одреден период, директорката, спротивно на законските прописи, ја ангажирала К.Ј. како воспитувачка без договор за вработување.
Против С.С. е поднесена кривична пријава за злоупотреба на службената положба. Четириесет и петгодишната С.С., директорка на основното училиште „Христијан Тодоровски – Карпош“ во село Драгоманце, општина Стар

loading...
Loading...