До кога времето ќе биде нестабилно и врнежливо?

Уште во раните утрински часови понеделник ќе ја продолжи состојбата со нестабилно време, овој пат позастапено во источниот регион, локално, информира метеопро.Наутро се очекува претежно облачно време со повремен дожд и грмежи низ земјава, додека попладне нестабилноста ќе биде полокализирана, со услови за почести врнежи во западната половина, односно повеќе во југозападниот крај.
Вечерта ќе донесе одредено „смирување“ на атмосферата.
Повторно ќе биде спарно. Максималната температура ќе има вредности помеѓу 28°С и 31°С во најголем дел од земјата, односно околу 33°С на југоисток.
Во скопската околина се очекува облачно време наутро со услови за повремен дожд, а попладне е можна краткотрајна нестабилност. Температурата ќе достигне максимални 30°С.Наутро се очекува претежно облачно време со повремен дожд и грмежи низ земјава, додека попладне нестабилноста ќе биде полокализирана, со услови за

Пронајдете не на следниве мрежи: