До убави стомачни во најбрз можен рок!

Loading...

Со цел да се добие убави стомачни во најбрз можен рок, треба да вклучите здрави масти во вашата исхрана како Омега 3 масните киселини, маслиновото масло, ореви и бадеми. Јадете 5-6 мали оброци секој ден.
  
-Јадете на секои 2-3 часа.
-Комбинирајте протеини и сложени јаглехидрати во секој оброк.
-Пијте барем 2 литри, или 8 чаши, вода секој ден.
-Никогаш не ги пропуштајте оброците, особено појадокот.
-Избегнувајте, рафинирана храна особено белото брашно и шеќерот.
-Избегнувајте ги сите заситени масти.
-Избегнувајте газирани и густи сокови, натрупани со шеќери.

-Конзумирајте соодветни здрави масти секој ден.
-Избегнувајте алкохол – уште една форма на шеќер.
-Избегнувајте ги сите калорични видови на храна кој содржат мала количина на  хранливи вредности.
-Дајте им предност на свежото овошје и зеленчукот за да го подобрите внесот на растителни влакна, витамини, минерали и ензими. 

loading...
Loading...