Доаѓа циклонот „Талија“!

Loading...

„Талија“ ќе донесе облаци и дожд, а метеоролозите најавуваат дека времето ќе се стабилизира дури за викендот. Веќе во средината на оваа недела ќе пристигне циклонот „Талија“, при што се очекува големо количество на врнежи, особено во четврток, кога се очекува да биде најстудениот ден во Хрватска.  Во текот на неделава се очекуваат температури од 14 до 28 целзиусови степени.
Убаво и сончево време се очекува дури за следниот викенд. Сепак, и тогаш не е исклучена можноста од мала дестабилизација на времето со краткотрајни врнежи, особено во сабота.  
За викендот се очекуваат исто така пријатни темпратури. Минималната утринска ќе се движи од 10 до 15 целзиусови степени, а максималната дневна од 22 до 27 степени. Веќе во средината на оваа недела ќе пристигне циклонот „Талија“, при што се очекува големо количество на врнежи, особено во четврток, к

loading...
Loading...