Кајганата е наједноставниот појадок кој може да се подготви, но колку е лесно да се подготви кајгана, толку често многумина грешат.Од готвење на висока температура до погрешна големина на тавата, постојат многу грешки кои ги повторуваме при поготовка на наједноставниот појадок. При готвењето на кајгана најголема грешка е додавње млеко.
Можеби делува контрадикторно, но додавањето млеко или некоја друга течност, ќе направи јајцата да испаднат суви. Лесно можете да ги преварите. Најважно, млекото го менува вкусот на јајцето. Исто така, ќе ја упропасти текстурата, оставајќи ги јајцата малку гумени. А никој не сака гумени јајца.
Доколку користите добри и свежи јајца, не ви треба ништо освен можеби малку сол и бибер за да имаат совршен вкус.
Единствена добра причина во јајцата да додадете млеко постои доколку немате доволно јајца или сакате да бидете економични. Доколку сакате само чист вкус, тргнете го нстрана млекото или било која друга течност. Ке добиете побогати и покремасти јајца.Од готвење на висока температура до погрешна големина на тавата, постојат многу грешки кои ги повторуваме при поготовка на наједноставниот појадок.