Доколку си легнувате рано, тогаш тоа е ПРЕДУПРЕДУВАЧКИ ЗНАК!

Loading...

Имено, експертите  откриле дека луѓето кои  порано  си  легнуваат почесто страдаат  од висок крвен притисок. Тие исто така, имаат  поголема шанса да се будат во текот на ноќта.Експертите велат  дека тоа што  ќе се уморите  рано навечер може да предупреди на виск крвен притисок, но одењето во кревет  рано навечер  нема да ви помогне да го намалите нивото  на притисокот.
Високиот крвен притисок или хипертензијата често имаат  неприметни симптоми. Но, доколку високиот притисок не се стави под контрола, може да предизвика срцев или мозочен удар.
„Одењето во кревет рано навечер поврзан е со високиот крвен притисок независно од се останато. Веројатно се работи за тоа што влијае на внатрешниот часовник“, рекол водечкиот  научник на студијата, др Нобуо Сасаки.
Но одењето рано во кревет нема да ви го намали крвниот притисок, ниту пак ќе им помогне да се наспијат.
„Раното  одење во кревет може да биде знак на хипертензија. Но, доколку  одите во кревет порано или подоцна, тоа нема да го промени нивото  на крвниот притисок“, вели Роји Озоно.Експертите велат  дека тоа што  ќе се уморите  рано навечер може да предупреди на виск крвен притисок, но одењето во кревет  ра

loading...