Доколку вие и вашето дете често кашлате, тоа е поради оваа одвратна работа која се крие во вашата перница! Еве што треба ВЕДНАШ да сторите

 „Грините сами по себе не носат болес, но ензимите во нивниот измет предизвикуваат алергии кај луѓето„-вели докторката Лиза Акерли.„Ако луѓето имаат асма, ова може да се влоши. Исто така често може да ви тече носот, и да ве чешаат очите  и почесто да кашлате“. Ако на вас ви се чини ова гадно, ова нема да ве воодушеви: ако перницата е  стара 2 години или повеќе, 10 проценти од негова тежина се мртви клетки од кожата и грините.
Да, добро прочитавте -10 проценти се грини и мртви клетки. Не грижете се – постои едноставно решение за се ослободи од нив.
Не само што  ќе ви помогнат околу носот  и кивање, туку може да се спречат симтомите на алергии и настинка.
Решение 1: Грините сакат топлина, па затоа бидете сигурни дека вашиот кревет ќе биде ладен. Спремањето на креветот е важен дел, но оставајќи го ненаместен може да ги убие грините.
Решение 2: Замрзнете ја перници. Од ладното ќе се убијат грините. Замрзнете го перникот, па потоа вратете го на креветот.
Решение 3: Топло сушење. Освен ладното, високата температура истотака ги убива грините. Исперете го перникот во машина и потоа сушете го на висока тмпература.
Решение 4: Одржувајте ја куќата чиста. Чистиот дом е важен фактор ако сакате да се живее без грини. Правосмукалката и чистењето е одличен начин да се убијат  мртвите клетки.
Редовното чистете го вашиот дом, не само за да ви биде убаво, туку вие и вашите да бидете здрави.„Ако луѓето имаат асма, ова може да се влоши. Исто така често може да ви тече носот, и да ве чешаат очите  и почесто да кашлате“.

Пронајдете не на следниве мрежи: