Можете да ги јадете слатки или солени.Состојки:
200мл млеко
1 лажица шеќер
30г квасец
2 јајца
2 лажици масло
Сол
500-600г брашно
½ прашок за пециво
Подготовка:
Растворете го квасецот со малку млеко и шеќер, па кога ќе се раствори додадете го остатокот од млекото, јајца, 2 лажици масло и брашно. На крај додадете сол и замесете средно тврдо тесто и оставете малку да нарасне. Тестото покријте го со фолија или крпа.
По 20 минути раширете го тестото со дебелина на прст исечете го по желба и пржете во масло. Можете да додадете џем или ако салате сирење, како што е прикажано на видеото.Состојки:
200мл млеко
1 лажица шеќер
30г квасец
2 јајца
2 лажици масло
Сол