Домашни ТУЛУМБИ: Основен десерт во секоја кујна!

Секоја домаќинка мора да знае барем неколку од старите рецепти што нашите мајки и баби ги правеа. Не грижете се, ако не знаевте, бидејќи денеска ви откриваме како да направите домашни тулумби, што се превкусни, а истовремено и не се тешки за подготвување.Потребни состојки:
-300 гр. брашно
-300 гр. вода
-50 гр. маст
-6 јајца
-1 кгр. И 200 гр. шеќер
-1 литар вода
-малку сок од лимон
-масло
Начин на подготовка:
-Од 1 литар вода и 1 кгр. и 200 гр. шеќер сварете го најпрво шербетот и тоа да биде погуст, и потоа ставете во него сок од лимон.
Ставете ја водата на оган со маста да зоврие и постепено додавајте го брашното. Откако ќе зоврие убаво, тргнете го од оган и оставете го малку да се олади. Потоа додајте ги едно по едно сите јајца и месете додека не добиете мазно тесто. Ставете го на оган маслото да се загрее и низ шприц за тулумби спуштајте ги тулумбите во маслото да се испржат. Готовите тулумби вадете ги со решеткаста лажица и веднаш ставајте ги во шербетот.
Провалкајте ги од сите страни во шербетот и редете ги во поголема чинија.Потребни состојки:
-300 гр. брашно
-300 гр. вода
-50 гр. маст
-6 јајца
-1 кгр. И 200 гр. шеќер
-1 л

Пронајдете не на следниве мрежи: