Доналд Трамп: Престанете да бидете политички коректни, Исламот е проблемот

Loading...

Се ширеа гласини дека во 2012 година Доналд Трамп ќе се кандитира за претседател. Иако не беше реализирано, сепак се крена многу врева околу тоа во печатот. Потенцијалниот кандидат на Републиканската партија во интервју за Fox News изјави дека светот има одреден проблем  во моментов, а тоа предизвикува бура.Се започна кога Доналд изјави дека имало „апсолутно“  проблем со Исламот во светот. Тогаш тој рече дека не може да верува дека џамија ќе се гради во близина на „ground zero“( место каде порано се наоѓаа кулите близначки) во Њујорк. Ова интервју исто така ја започна потрагата по изводот на раѓање на Обама.
Еве ја точната изјава:
„Апсолутно, – Не верувам дека Швеѓаните го срушија Светскиот трговски центар. Апсолутно се противам против тоа џамија да се гради од другата страна на улицата.
Факт е дека беше многу бесчуствително кога најавија за градењето на џамијата на таа локација. Не заборавајте тоа е мојата теорија. Кога ја најавија локацијата не можев да поверувам“.
Исто така наведе дека тоа не се одразува на сите муслимани:
„И тоа е тажниот дел околу животот, затоа што има прекрасни муслимани- Познавам повеќе муслимани, и тие се прекрасни луѓе, умни и многу вредни. За жал во моментов има голем проблем со Муслиманството во светот.“
Еве го интервјуто во целост:

Се започна кога Доналд изјави дека имало „апсолутно“  проблем со Исламот во светот. Тогаш тој рече дека не може да верува дека џам

loading...
Loading...