Дознајте дали некој ви го краде сигналот од Wi- Fi мрежата

Loading...

Ако мислите дека некој ви го „краде“ сигналот од Wi-Fi мрежата, постои едноставен и бесплатен начин за тоа да го проверите.Алатката Wireless Network Watcher на Windows компјутерите ќе овозможи преглед на сите уреди и компјутери кои се поврзани на домашната мрежа. Иако инсталирањето и стартувањето на програмата се крајно едноставни, потребно е малку детективска работа за да се откријат „крадците“.
 „IP и MAC адресите се клучни идентификациски точки за мрежниот хардвер, но тоа нема да биде од голема помош за обичните корисници“ – вели Дејвид Нилд.
Од поголема помош секако ќе биде прегледот на Device Name, Device Information и User Text полињата кои покажуваат податоци за полесна идентификација.
Во домот често се случува да има и до десет поврзани уреди, па откривањето на „туѓинецот“ може да биде малку покомплицирано, но со малку труд лесно ќе откриете кој ви краде од интернетот.
Повеќе на: GSM.mkАлатката Wireless Network Watcher на Windows ком

loading...
Loading...