Дознајте ги овие испробани начини на сечење кромид без да ви солзат очите

Денес ќе ви ги претставиме најдобрите трикови за сечење кромид со кои успешно ќе ги избегнете непријатностите од печење, иритација и солзи на очите.Ова се неколку начини за „безболно“ сечење на кромид:
Замрзнете го кромидот 15 минути пред да го исечете
Овој трик е фантастичен, и тоа не само заради тоа што вам ќе ви го направи сечењето поудобно, туку и заради тоа што и останатите во просторијата нема да го почувствуваат непријатниот мирис од кромидот. Треба однапред да го испланирате времето потребно за замрзнување и да внимавате да не го заборавите кромидот предолго во замрзнувачот. Ладното ќе го спречи испуштањето на хемикалиите од кромидот кои го предизвикуваат иритирачкиот ефект на очите. Кромидот ќе има ист вкус, само може да ви биде малку потврд за сечење и за лупење на лушпата.
Џвакајте мастика додека сецкате
Овој трик не бара никакви посебни предуслови и може да не биде сосема ефективен, но вреди да се проба. Може да чувствувате иритација и печење на очите, но веројатно ќе успеете да сечкате околу 2 минути без да заплачете.
Целиот текст прочитајте го на najadise.mkОва се неколку начини за „безболно“ сечење на кромид:
Замрзнете го кромидот 15 минути пред да го исечете

Пронајдете не на следниве мрежи: